YES Untuk Tambah Pendapatan Sementara Menganggur

YES Untuk Tambah Pendapatan Sementara Menganggur

Mengikut statistik di Malaysia, sebanyak 56% daripada penganggur adalah graduan universiti yang bijak pandai. Bayangkanlah, orang yang bijak dan mempunyai potensi hebat dalam dunia pekerjaan duduk di rumah mencari kerja yang sesuai tapi tak dapat-dapat. Adakah anda salah seorang dari penganggur di Malaysia yang ingin mendapatkan duit sementara tunggu dapat kerja yang diidamkan? Syu ada penyelesaiannya. Baca sampai habis ye!

Siapa yang berpeluang menyertai YES?

 

1. Para pelajar yang baru ataupun dah nak habis belajar.

– Sementara nak tunggu dapat kerja, hutang pinjaman pelajaran PTPTN kena bayar. Kalau tak de duit, nak bayar guna apa kan? Bagus la sertai YES. Dapatlah duit bulanan untuk bayar hutang semua tu.

2. Nak kahwin

– Nak kahwin tapi tak cukup-cukup duit tu? Kerja dah ada, tapi gaji tak cukup pun untuk kumpul nak kahwin? Duit untuk makan, tol, minyak motor, sewa, memang cukup-cukup je. Macam mana nak saving kahwin?

Anda jugalah yang Syu cari. Boleh dapat kumpul duit kahwin kurang dari setahun pun kalau betul-betul usaha nakkannya.

3. Surirumah yang nak bantu kewangan keluarga

– Duduk rumah je jaga anak-anak? Tak de buat kerja apa-apa di rumah?

Apa kata join juga YES nie. Dapatlah duit poket untuk menambah kewangan keluarga kan? Takkan nak harapkan suami je cari duit, kita pun boleh bantu cari duit la.

4. Seiapa sahaja yang berumur antara 18 – 45 tahun yang nak tambah pendapatan supaya boleh beli dan dapatkan apa sahaja yang diidamkan.

– Sikit duit bolehlah bagi pada mak ayah kan? Bawak mereka pergi umrah/haji ke kan? ataupun nak beli kereta/rumah besar ke? Bila ada duit semua pun boleh buat/beli.

Apa lagi, jom join YES!

Tapi, YES nie apa sebenarnya?

Apa itu YES?

Young Entrepreneur System (YES) adalah salah satu kerjasama antara Shaklee dan juga Kerajaan malaysia bagi mengurangkan kadar pengangguran di kalangan rakyat Malaysia. Sekurang-kurangnya, dengan YES, orang yang menganggur akan dapat juga pendapatan bulanan walaupun tiada kerja lagi. Takkan nak mengharapkan duit mak ayah sampai dapat kerja kan? Jadi, memang rugi besar la kalau tak join. Orang dah bagi peluang, kita sepatutnya rebut la habis-habisan kan.

Jangan risau, program YES nie tak lama pun, cuma setahun je bermula dari bulan anda daftar menjadi ahli. Contohnya, Kalau daftar bulan Mei, tempoh setahun adalah sampai bulan Mei tahun depan. Kalau daftar bulan November, bulannya akan berakhir pada November 2016 la. Dalam tempoh setahun tu, Shaklee punya target adalah korang menjadi Master Coordinator Shaklee. Best kan ada orang bimbing sampai jadi Master?

Nak masuk YES bukannya perlu kelulusan universiti pun, orang yang bijak pun boleh join YES, orang yang tiada asas perniagaan pun boleh join YES. Semua yang join YES akan dibimbing dan diberi segala asas-asas yang diperlukan. Lepas tu ikutlah diri sendiri nak buat ataupun tak. Tepuk dada tanya impian!

Tak dapat Syu bayangkan berapa ramai yang akan mendapat manfaat daripada program YES ini. Tak dapat Syu bayangkan berapa ramai orang yang akan menjadi kaya dengan YES ini. Rebut peluang ini sekarang!

Nak buat apa sepanjang program YES?

Program YES nie banyak keuntungannya. Banyak benefit yang kita akan dapat bila kita join YES. Tapi, kita kenalah memenuhi syarat-syarat YES. Antaranya ialah:

1. Rank Supervisor

Pada bulan ke-6, kita mesti naik rank Supervisor. Pada bulan pertama sampai ke-5 tak kisahlah rank kita apa, sama ada Distributor mahupun Supervisor, tapi bulan ke-6, wajib untuk naik rank Supervisor. Kalau tak dapat jadi Supervisor, maka tamatlah segala benefit dan bonus untuk kita nikmati dalam YES.

2. Maintain effective ataupun naik rank yang lebih tinggi

Selain itu, mula dari bulan ke-6 hingga akhir program selama setahun, kita kena maintain effective rank ataupun naik rank yang lebih tinggi. Kalau ada bulan yang kita tak effective (antara bulan ke-6 hingga bulan ke-12), ini juga akan menamatkan segala benefit dan bonus YES yang biasa kita dapat.

3. Cari 6 orang downline untuk join program YES

Jangan salah faham ye, 6 orang ini adalah minimum je tau. Lagi ramai lagi bagus sebab lagi ramai downline kita, lagi banyak bonus yang kita dapat.

4. Minimum bonus RM 500

Untuk Program YES ini, kita perlu dapat minimum bonus sebanyak RM 500 untuk kita dapatkan matching bonus. Peratusan matching bonus yang kita dapat adalah mengikut bonus asas yang kita dapat setiap bulan, iaitu pengiraan GUV kita setiap bulan. Memang best tau bonus YES sebab lebih dari apa yang ahli sedia ada dapat. Kalaulah Syu boleh daftar lagi sekali, boleh Syu masuk program YES nie.

Cara-cara Join YES:

Jadi ahli Shaklee

Antara bulan Mei – Oktober 2015, sesiapa sahaja yang join ahli Shaklee (umur antara 18-45 tahun je ye) memang secara automatik masuk dalam program YES. Lepas dari bulan oktober 2015 dah takde lagi ye program YES nie. Bila dah jadi ahli, korang dah boleh mula bisnes untuk mendapatkan bonus dari Shaklee setiap bulan. Banyak tau bonus YES nie, tapi kenalah penuhi syarat-syaratnya! Kalau tak setakat dapat bonus asas macam Syu je la…hehehe…

Tapi, kalau masuk ahli dalam bulan Mei, lagi untung sebab boleh dapat Vitalea percuma tau, asalkan beli barang semasa pendaftaran ahli tu 🙂

Keistimewaan YES:

 

 1. YES Pack

YES

Untuk YES nie memang untung sangat sebab ada YES pack, yang terdiri daripada set healthy pre-natal, healthy post-natal, healthy fitness, dan juga healthy young living. Dalam set-set ini, harganya lebih murah berbanding harga biasa sebab setiap suplement dalam set ini diberi 5% diskaun. Syaratnya adalah kena beli satu set, tak boleh la beli suplement tu asing-asing.

Selain itu, uv untuk YES Pack pun lagi tinggi tau dari biasa. Kalau beli asing-asing, uv nya lebih sikit. Memang Shaklee nak tolong golongan-golongan muda nie untuk buat duit dengan bantu dapatkan uv biila kita jual set-set YES nie. Cukup 150 uv, dah boleh dapat bonus. Lagi banyak kita jual, lagi banyak uv. Lagi banyak uv, lagi banyak la bonus. Faham?

Tapi, bukanlah kena jual YES pack nie je. Boleh je jual suplement lain, cuma Shaklee nak tolong kita untuk jual set-set yang femes dan tinggi permintaan nie 🙂

2. 100% Enrollment Matching Bonus

Setiap orang yang kita daftarkan, kita akan dapat 100% enrollment matching bonus berdasarkan Net Personal Bonus yang downline kita dapat pada bulan itu. Kalau nak lagi faham, tengok contoh di bawah nie.

 

2015-05-09 12.44.55

-PV tu adalah jumlah RM yang downline kita belanjakan untuk dapat 150 PUV tu.

– % tu pulak dikira berdasarkan berapa banyak uv mereka kumpulkan. 150 uv, dapat bonus 5%, 300 uv dapat bonus 8%, dan seterusnya.

Cara pengiraan nya adalah PV downline kita tu, kita darabkan dengan (hasil tolakan % kita dan downline kita) (21% – 5%) = total yang kita kumpul untuk seorang downline.

***untuk dapatkan 100% Enrollment Matching Bonus tu, kita gandakan sahaja 2, berapa banyak bonus kita tu.

Jadi, kalau kita ada 6 downline, kita kira setiap orang punya bonus dan 100% enrollment mathcing bonus, sebab tu la kita akan dapat RM 2640. Tambah lagi kan bonus kita bulan tu?

Tapi, untuk bulan pertama yang downline kita daftar je tau. Bukanlah tiap-tiap bulan. Kalau nak dapat 100% Enrollment Bonus kenalah daftarkan ahli setiap bulan 🙂

 

3. YES incentive Matching Bonus

Bila kita dapat bonus minimum RM 500, kita akan dapat Matching Bonus mengikut bonus yang kita dapat. Boleh tengok jadual di bawah untuk keterangan lanjut.

Untitled Presentation

Ikut contoh yang di atas, kalau bonus asas (net personal bonus) kita adalah RM 1320, maka kita juga akan dapat 50% daripada jumlah bonus kita juga, iaitu RM 620. Bila campur dengan RM 1320 tadi, kan dah dapat RM 1940.00. Best tak?

Jom tengok contoh-contoh jumlah bonus yang kita dapat setiap bulan.

1. Contoh pengiraan bonus untuk rank Supervisor.

Untitled Infographic

 

2. Ini pula untuk rank Coordinator

 

20150507_213406

Cuba tengok berapa banyak bonus kita kalau kita betul-betul komited dengan program YES nie?

Siapa nak bagi kita sampai RM 6000 sebulan kan?

Kalau macam nie, menganggur pun takpe la sebab ada juga pendapatan kan?

Siapa setuju dengan Syu?

 

 

Sekejap….belum habis cerita lagi nie….Ada lagi hadiah best dalam YES nie….

 

 

Baca lagi sampai habis….

 

 

 

Hadiah BONANZA YES:

1. Piala YES

2. RM 10,000

 

Tapi, mestilah ada syarat-syarat nak dapatkan 2 hadiah mahal di atas  nie.

a. Kena lahirkan 3 business leaders. Business leader nie adalah downline kita yang rank Supervisor dan ke atas. 3 je tak banyak pun. Takkan la dalam setahun pun susah nak capai target nie kan?

b. Dalam setahun itu juga, kita kena ada uv terkumpul sebanyak 300,000 BGV. Sebab tu la untuk kalau ramai downline, senang kerja kita. Bonus pun dapat, UV terkumpul pun dapat juga. Best ke best? 🙂

 


 

 

Faham tak apa yang Shaklee cuba buat sekarang nie?

Shaklee nak bantu kita-kita nie yang tak cukup duit bayar hutang, yang tak cukup duit nak bagi kat mak ayah, yang tak cukup duit beli kereta dan rumah, tak cukup duit nak melancong bersama keluarga, dan macam-macam lagi la.

Jadi, apa tunggu lagi? Takkan nak tunggu sampai offer habis kot? Menyesal nanti.

Hubungi Syu 0192198621 sekarang untuk daftar ahli Shaklee dan mula kumpul duit untuk capai impian!

 

*Khas untuk warga Johor Bahru, jom set appointment dengan Syu, Syu datang explain sendiri pasal YES!*

 

Love,

Syu Amir

Shaklee ID: 1139539

0192198621

About syuhada amir

Pengedar sah Shaklee yang komited dalam bisnes ini. Boleh COD bagi kawasan Johor Bahru, Skudai, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang, dan pengeposan ke seluruh Malaysia amnya. Whatssap Syu 0192198621 untuk sebarang pertanyaan/pembelian/konsultasi percuma*.

Comments

  1. Many thanks, nak tanya matching bonus tu kalau downline less than 5 memang kita tak dapat lah?

    • UmmuZuhayr :

      bonus yang lain dapat je…cuma 100% enrollment bonus tu memang kena minimum 6 orang baru dapat 🙂

  2. Memang beruntung kan siapa join program YES ni. Ala-ala Skim 1 Malaysia tu hehe
    Ibu Zarith recently posted…5 Makanan Terpenting Sebagai Energy Booster Ibu HamilMy Profile

Leave a Reply to shabandi Cancel reply

*

CommentLuv badge

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.