[Testimoni] Vivix Melegakan Sakit Belakang Kesan Dari Suntikan Epidural

[Testimoni] Vivix Melegakan Sakit Belakang Kesan Dari Suntikan Epidural

Suntikan Epidural Buat Sakit Pinggang Hingga Bertahun-tahun

Suntikan epidural akan dikenakan semasa menjalani pembedahan, termasuklah pembedahan semasa hendak bersalin. Kadang-kadang bersalin normal pun boleh disuntik epidural juga bagi buat ibu tak rasa sakit contraction. Suntikan epidural akan mengebaskan bahagian pinggang dan ke bawah kerana ia blok saraf-saraf kita dari merasakan kesakitan sepanjang tempoh nak bersalin tu. Epidural ini ada baiknya, tapi ada juga buruknya hingga menyebabkan sakit pinggang yang berpanjangan.

.

Kebaikan Suntikan Epidural Bagi Ibu Bersalin

 • Boleh bagi ibu-ibu berehat sepanjang tempoh nak bersalin. Lagi-lagi kalau contraction yang lama, tapi tak bersalin-bersalin lagi.
 • Ia juga buat kita sedar dan aktif sepanjang tempoh meneran. Mungkin kerana tak rasa sakit dan cukup rehat semasa menunggu nak bersalin.
 • Kalau bersalin czer, suntikan ini akan membantu ibu untuk sedar sepanjang masa pembedahan sebab ibu hanya kebas separuh badan sahaja.
 • Ia juga akan bertindak sebagai ubat tahan sakit untuk membantu ibu pulih selepas pembedahan.

Suntikan epidural ini sentiasa mendapat sambutan di kalangan ibu-ibu yang nak bersalin. Lebih separuh wanita yang bersalin di hospital meminta suntikan epidural untuk mengurangkan sakit. Tapi, kenalah bersedia juga dengan kemungkinan-kemungkinan yang boleh memburukkan keadaan badan kita kesan daripada suntikan tersebut.

.

Kesan Buruk Suntikan Epidural

 • Dalam sesetengah kes, tekanan darah ibu boleh jatuh dengan tiba-tiba je. Jadi, selepas mendapat suntikan, tekanan darah ibu-ibu akan sentiasa dipantau untuk memastikan cukup darah untuk sampai ke baby di dalam kandungan.
 • Ada juga ibu yang akan mengalami sakit kepala yang teruk apabila mendapat suntikan tersebut. Ia disebabkan oleh kebocoran pada cecair tulang belakang.
 • Antara kesan-kesan lain akibat suntikan epidural ialah badan menggigil, telinga berdengung, sakit belakang, muntah-muntah dan susah nak buang air kecil. Tempat kita kena suntik tu pun boleh terasa sakit yang mencengkam.
 • Ada kes (tapi sangat sedikit) yang akan menyebabkan kerosakan saraf di bahagian suntikan itu berlaku.

.

epidural

.

Ada ramai ibu-ibu yang menanggung kesakitan berpanjangan akibat daripada epidural ini, seperti sakit belakang yang amat sangat, di bahagian pinggang terutamanya. Sampai bertahun-tahun pun ada. Tapi, ada juga ibu yang telah pulih sepenuhnya. Ajaib kan? Alhamdulillah, atas asbab Vivix, kesan sakit belakang akibat suntikan epidural hilang dan semakin pulih. Subhanallah.

.

Testimoni 1:

vivix-n-epidural

Dengan bantuan Vivix, 

 • sakit pinggang kesan daripada epidural hilang selepas 3 hari mengambil Vivix sahaja. Dah boleh basuh baju guna tangan (dulu tak boleh menyangkung, bangun je sakit), bangun tidur pun tak sakit juga!
 • Sakit akibat jatuh tangga pun tiada!
 • Gastrik pun pulih dengan Vivix!

.

Testimoni 2:

vivix-n-epidural-2

 • Dengan asbab Vivix juga, sakit belakang hilang dan badan kembali bertenaga walaupun berpantang sendiri. 

.

Bagus kan bila kita ada alternatif untuk memulihkan badan kita? Dan Vivix adalah alternatif terbaik untuk kesihatan badan secara menyeluruh.

Jangan takut untuk berikhtiar dengan Vivix. Ianya sangat berbaloi jika dibandingkan dengan kesakitan berpanjangan yang kita alami. Vivix juga berbaloi demi mendapat badan yang sihat dan bertenaga sepanjang masa. Jangan biarkan badan kita menanggung kesakitan hingga kita menyusahkan keluarga kita. Biarlah kita yang menjaga keluarga, bukannya keluarga yang terpaksa menjaga kita. Jom sihat dengan Vivix!

Hubungi Syu untuk dapatkan Vivix hari ini juga!

.

Your Shaklee Health Consultant,

Syu Amir

Shaklee ID | 1139539

Whatssap | 019-2198621

Pengedar Shaklee Skudai, JB

Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui kurier berdaftar

About syuhada amir

Pengedar sah Shaklee yang komited dalam bisnes ini. Boleh COD bagi kawasan Johor Bahru, Skudai, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang, dan pengeposan ke seluruh Malaysia amnya. Whatssap Syu 0192198621 untuk sebarang pertanyaan/pembelian/konsultasi percuma*.

Comments

 1. bagusnya Vivix dapat legakan sakit kesan suntikan epidural.

  • syuhada amir :

   betul…orang kata after effect epudiral sangat lama…alhamdulillah kan ada alternatif untuk bantu sembuhkan sakit tu…

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.