Susu Badan Banyak Dan Pekat – Baby Pun Puas Dan Tidur Lena

Susu Badan Banyak Dan Pekat – Baby Pun Puas Dan Tidur Lena

Susu Badan Semakin Banyak dan Pekat – Anak Kenyang Puas

Ramai ibu-ibu susah hati susu badan tidak cukup untuk bayi, terutamanya bila dah nak mula kerja. Stok EBM macam cukup untuk seminggu je. Habis tu, hari-hari lain macam mana? Ibu-ibu pulun mengepam siang malam untuk tampung stok susu EBM bayi, tapi masih juga tak cukup. Sekali pam ada la keluar dalam 3-4 oz, tapi anak menyusu 20-25 oz sehari. Macam mana nak buat? Berapa kali nak mengepam untuk cukupkan? Takkan la asyik nak bawak pam ke hulu ke hilir mengepam je kan?

Macam-macam masalah dan cabaran ibu menyusu Syu terbaca hari-hari. Kesian Syu tengok ramai yang stress susu EBM tak cukup, direct feeding pun anak tak puas walaupun berjam-jam menyusu tu. Akhirnya, ibu-ibu ambil keputusan campur dengan susu formula. Nak buat macam mana kan, takkan nak biar anak kelaparan masa kita kerja kan?

======================================================

Apa nak buat nie, minggu depan nak mula kerja dah. Tapi, susu EBM beku tak cukup. Susu fresh pun cukup untuk separuh hari je. Macam mana nie? Dah la balik kerja petang, jauh pulak tu. Kalau jem, lagi lambat sampai rumah. Kesian baby.

======================================================

Anak asyik mengempeng je. Tak boleh nak mengepam pun. Nak bagi susu apa nanti? Tak nak lah bagi susu formula. Tapi, ada cara lain ke?

======================================================

Malam-malam anak setiap jam bangun. Badan penat, nak mengepam tak larat. Anak menyusu kerap, tak boleh nak lepas pun. Kalau lepas je baby bangun menangis. Kenalah tidur dengan dia. Apa nak buat nie?

======================================================

Susu badan cair je. Macam tak cukup zat dan khasiat. Anak pun macam tak puas minum. Macam mana nak bagi anak kenyang bila menyusu nie?

======================================================

Mesti ibu-ibu pun pernah melalui pengalaman di atas kan? Anak tak puas menyusu, kita takde masa nak mengepam untuk kumpul stok, susu badan cair je, badan sakit-sakit sebab tak cukup rehat (sejam dua asyik susukan anak je kan) dan macam-macam lagi masalahnya.

.

susu kurang

.

Syu pernah melalui semua cabaran di atas. Sampaikan Syu hampir-hampir putus asa dan nak bagi susu formula dah. Tak larat dah nak mengepam bila susu yang dapat ciput sangat. Macam tak berbaloi mengepam selama setengah jam (setiap 3 jam mesti mengepam) tu dengan hasil mengepamnya. Paling banyak pun Syu dapat 4 oz. Tapi, baby minum banyak, sampai 20 -25 oz sehari.

Masalah Syu dan ibu-ibu sebenarnya sama je. Kita mahukan yang terbaik buat bayi, tapi kita tak tahu nak buat macam mana. Kita nak bagi susu badan sampai baby 2 tahun tapi susu tak cukup. Kita jadi stress bila fikirkan kemungkinan nak bagi anak susu formula.

Lama tau Syu stress. Makin stress, makin susu kurang, makin difikirkan pasal susu, makin merudum. Sampailah satu masa tu Syu mengepam, yang keluar hanyalah sekadar 2 oz je. Itulah turning point Syu. Syu kena cari jalan nak tambahkan susu badan sebelum mula kerja.

Google punya google, Syu jumpa Set Menyusu yang ramai orang cakap berkesan. Syu bincang dengan suami, dan atas izin suami, Syu beli.

.

Set Menyusu Terbaik Yang Syu Pernah Jumpa

Syu tak menyesal langsung membeli Set Menyusu Shaklee sebab Syu dapat tunaikan hak anak Syu untuk menyusu badan sampailah puas dan kenyang. Sekarang, anak langsung tak meragam bila menyusu sekejap sebab susu badan yang terhasil sekarang selepas mengambil Set menyusu ini memang lebih pekat dan berkualiti. Anak puas, ibu gembira!

1470821602977

 .

Kenapa ibu-ibu patut ambil Set Menyusu Terbaik nie?

Dengan pengambilan full set menyusu inilah yang membantu Syu dapatkan susu badan yang meriah dan pekat sampai anak tersenyum puas. Set menyusu ini membantu untuk mencukupkan nutrisi yang badan Syu perlukan untuk menghasilkan susu yang terbaik untuk anak Syu. Tapi, kita masih kena makan macam biasa ye. Jangan sesekali skip makan.

Set menyusu ini lengkap untuk menyelesaikan segala masalah yang Syu hadapi semasa menyusukan baby.

Masalah 1:

Syu selalu sakit-sakit badan semasa menyusukan anak. Sengal-sengal dan lenguh-lenguh tu dah jadi biasa. Syu juga rasa mengantuk sebab tak cukup tidur. Ye la kan, anak minum susu setiap 2 jam pada waktu malam. Bila tidur terganggu, memang akan mengantuk la bila bangun pagi.

 Penyelesaian 1:

Set menyusu ada OSTEMATRIX. Tak perlu risau. Makan ostematrix sebelum tidur, bangun pagi memang rasa fresh je badan. Sengal-sengal badan semua tak de. Mengantuk pun takde walaupun tak cukup tidur pada sebelah malam.

Masalah 2:

Menyusukan anak buat Syu selalu lapar. Kejap-kejap nak makan. Macam mana tu?

Penyelesaian 2:

Minumlah ESP. ESP nie sumber protein yang lengkap dengan pelbagai vitamin dan mineral untuk kenyangkan perut kita lebih lama.

Lagi satu, ESP (protein) dan alfalfa adalah salah satu penyebab susu makin pekat dan meriah.

Masalah 3:

Susu badan cair dan anak pun tak puas minum. Asyik lapar nak menyusu je.

Penyelesaian 3:

Set menyusu ini lengkap dengan segala nutrisi yang badan kita perlukan untuk hasilkan susu yang lebih berkhasiat. Selain ESP, set menyusu ini ada Vitalea, multivitamin Shaklee, dan juga ada Vitamin C. Kedua-dua vitamin ini bagus untuk mencukupkan zat yang susu kita perlukan. 

Jadi, bila susu kita cukup nutrisi dan khasiat, baby takkan meragam lapar. In sya Allah tidur pun lena je.

Masalah 4:

Badan rasa tak bertenaga je. Lemah lesu je bila buat kerja sepanjang hari.

Penyelesaian 4:

Badan kita tak boleh penat untuk hasilkan susu. Kalau penat dan stress, kita mengepam pun tak banyak susu keluar nanti. Sebab itulah kita perlukan B-Complex. B-complex membantu dalam memberi tenaga pada badan kita, dan pada masa yang sama, ia membantu dalam mengelakkan stress dan tekanan.

Bila kita tenang, mudahlah susu nak keluar dengan meriahnya.

Masalah 5:

Badan rasa berat je walaupun menyusu badan. Ada kaitan ke badan berat dengan menyusukan anak?

Penyelesaian 5:

Badan berat sebab banyak toksin je. Takde kaitan secara langsung pun dengan penyusuan.

Tapi, nak ringankan badan senang je. Alfalfa kan ada. Selain dari meriahkan susu, alfalfa berfungsi untuk detoks toksin dari badan kita. Bila toksin takde, badan pun ringan je. Tak de masalah lagi.

.

Set ini dapat selesaikan masalah ibu-ibu macam mana ia dapat selesaikan masalah Syu tak?

Kalau dapat selesaikan, Syu syorkan ibu-ibu pun mengambil Set menyusu ini. Hilang segala masalah susu kurang dan susu cair. Tiada lagi kes anak meragam lapar lepas nie. Yang ada cumalah perjalanan penyusuan yang sangat best.

Lepas ni, mesti anak ibu tidur lena dengan lebih lama. Ibu-ibu pun bolehlah mengepam untuk kumpulkan stok EBM untuk anak semasa ibu kerja nanti kan? Best ke best?

Jangan tunggu lama-lama. Nak susu badan banyak tak supaya anak boleh menyusu sehingga umur 2 tahun? Hubungi Syu untuk dapatkan Set Menyusu Terbaik ini!

.

Your Shaklee Health Consultant & Business Leader,

Syu Amir

Shaklee ID | 1139539

Whatssap | 019-2198621

COD Shaklee Skudai, JB

Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui Kurier Berdaftar

About syuhada amir

Pengedar sah Shaklee yang komited dalam bisnes ini. Boleh COD bagi kawasan Johor Bahru, Skudai, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang, dan pengeposan ke seluruh Malaysia amnya. Whatssap Syu 0192198621 untuk sebarang pertanyaan/pembelian/konsultasi percuma*.

Trackbacks

  1. […] Jangan bandingkan hasil susu yang kita dapat kerana keperluan setiap anak adalah berbeza. Tapi, pastikanlah ibu mendapat nutrisi harian yang cukup untuk menghasilkan susu yang berkhasiat untuk baby. […]

  2. […] memastikan badan kita mendapat nutrisi yang cukup, ibu bolehlah top-up dengan multivitamin supaya dapat menutup lompong-lompong vitamin yang tak cukup […]

  3. […] sekali, Syu akan minum air milkbooster untuk pastikan Cik B cepat penuh dan susu masih meriah di sesi seterusnya. Tak boleh miss dari […]

  4. […] tau bila Cik B susu banyak. Boleh demam bila bengkak susu nie. Jangan […]

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.