Resipi Air Sirap Bandung Soda Super Ohsem

Resipi Air Sirap Bandung Soda Super Ohsem

Kalau ada maljis di rumah ayah, tak kiralah kenduri mahupun open house, kebiasaannya kami semua akan minta ayah buat air sirap bandung soda resipi ayah yang sangatlah sedap itu. Ada juga pernah ayah buat air sirap bandung soda masa majlis perkahwinan sepupu Syu dulu. Memang kaw kaw la. Cukup segala rasa. Memang favourite Syu air sirap bandung soda ayah nie.

.

29 - SIRAP BANDUNG

.

Siapa yang suka air sirap bandung soda bolehlah salin resipi ye. Lepas nie boleh buat sendiri. Tak payah dah nak suruh orang buat ataupun nak beli di kedai lagi.

5.0 from 1 reviews
Resipi Air Sirap Bandung Soda Super Ohsem
Recipe type: Drinks
Prep time: 
Total time: 
 
Ingredients
  • Sirap
  • Air Gula
  • 3 tin susu cair
  • 4 botol Air ais Krim Soda
  • Secubit Garam
Instructions
  1. Buat air sirap mengikut kemanisan yang kita suka.
  2. Tambahkan susu cair ke dalam air sirap.
  3. Masukkan air ais krim soda perlahan-lahan ke dalam bancuhan air.
  4. Timba air sirap bandung soda sehingga air membentuk lapisan buih di bahagian atas.
  5. Tambahkan secubit garam ke dalam air sirap bandung soda yang telah siap itu.

Mudah kan? Lepas nie kalau ada open house ke, orang nak datang rumah ke, bolehlah buat air sirap bandung soda untuk dihidangkan kepada tetamu ye!

Selamat mencuba!

Love,

Syu Amir

Shaklee ID: 1139539

0192198621

About syuhada amir

Pengedar sah Shaklee yang komited dalam bisnes ini. Boleh COD bagi kawasan Johor Bahru, Skudai, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang, dan pengeposan ke seluruh Malaysia amnya. Whatssap Syu 0192198621 untuk sebarang pertanyaan/pembelian/konsultasi percuma*.

Comments

  1. di rumah mertua saya pun selalu dibuat air ni, terutamanya masa berbuka di bulan ramadhan hari tu..
    MamaBard recently posted…Erti Raya Pada Kanak-KanakMy Profile

    • UmmuZuhayr :

      sedapnya…sama tak cara buatnya? cuba share pulak cara mamabard buat air nie… πŸ™‚

  2. memang terbaik sirap bandung soda ni..tambah klu minum kat kenduri kawin mau 2 3 gelas jugakla minum πŸ™‚
    Daud Mohamad recently posted…3 Cara Terbaik Elak Stress Supaya Tak Jadi Pesakit Mental dan Bunuh DiriMy Profile

Speak Your Mind

*

Rate this recipe:  

CommentLuv badge

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.