Rawatan Semulajadi Demam Denggi Supaya Platlet Darah Kembali Normal

Rawatan Semulajadi Demam Denggi Supaya Platlet Darah Kembali Normal

Atasi Demam Denggi Dengan Rawatan Tradisional

Demam denggi adalah jangkitan virus yang disebabkan oleh gigitan nyamuk aedes. Nyamuk aedes hanya menyerang pada waktu pagi dan senja. Sebab itulah mak ayah tak bagi anak-anak bermain di luar rumah pada awal pagi dan juga bila dah nak maghrib. Bahaya tau, sesiapa sahaja boleh kena, baik kanak-kanak, dewasa mahupun bayi. Kalau kena denggi nie, memang kena masuk air dan amik darah hari-hari sehinggalah platlet darah kita kembali normal.

Masa sekolah menengah dulu, Syu pernah ada simptom-simptom demam denggi. Kenalah berulang-alik pergi hospital selama 3 hari untuk amik darah dan juga masuk IV drip. Masuk hari ketiga, tangan tempat masuk IV drip tu dah sakit. Pedih rasa nak tunggu air tu habis. Selamat la hari ketiga tu, platlet darah dah melepasi tahap selamat. Tak perlu lagi masuk air. yeay!!!

.

Simptom-simptom Demam Denggi

Antara tanda-tanda awal kita kemungkinan kena denggi adalah:

  1. demam kuat secara mengejut dan berterusan – kebiasaannya antara 3-7 hari
  2. ruam merah pada kulit
  3. sakit-sakit urat dan lenguh-lenguh badan
  4. sakit teruk pada tulang, otot, sendi, biji mata dan kepala.
  5. Hilang selera makan
  6. muntah-muntah
  7. sakit perut
  8. pendarahan pada badan, hidung, dan mulut

Demam denggi biasanya memang bermula dengan demam dan sakit urat. Masa tu nak bangun pun rasa sakit sangat. Macam orang kena bentan urat rasa sakit tu. Memang akan terbaring je atas katil.

.

demam denggi

.

Petua-petua Yang Biasa Dilakukan Semasa Demam Denggi

Untuk pulihkan demam denggi ada macam-macam petua. Tapi, Syu kongsikan petua yang biasanya kita akan dengar orang cakap dan suruh buat.

1. Air Masak

Disebabkan selalu muntah, badan kita kekurangan air dan menyebabkan kita dehydrated. Kena minum air masak untuk top-up balik cecair yang keluar masa muntah.

2. Minum 100Plus

Minuman isotonik memang bagus semasa demam denggi sebab ia membantu untuk mengekalkan hidrasi dalam badan kita. Ini kerana apabila kena denggi, badan kita lemah san kekurangan air sebab selalu muntah-muntah.

3. Sup ketam

Ketam mengandungi protein yang tinggi. Jadi, ianya sesuai untuk membantu menaikkan platlet darah untuk memulihkan denggi.

.

Selain dari petua tradisional, kita bolehlah ambil vitamin untuk menguatkan antibodi badan supaya cepat sihat dari denggi. Vitamin apa yang boleh bantu? Jawapannya dalam video ini. Selamat menonton!

.

Jelas kan penerangan beliau? Secara keseluruhannya, untuk merawat demam denggi tanpa menggunakan ubat, kita perlukan:

1. Performance Drink

Performance Drink adalah air perisa oren yang tinggi dengan kandungan iron. Fungsi iron ini adalah untuk mengelakkan cecair dari badan kita hilang dan ia membantu badan kita kekal hydrated.

2. Vitamin C

Vitamin C ini penting untuk meningkatkan sistem imunisasi badan dan membantu untuk membunuh bakteria dalam badan kita.

3. Nutriferon

Mempunyai sumber interferon yang memberi signal kepada sel darah putih untuk membunuh bakteria denggi.

4. ESP

ESP membantu untuk memberi tenaga dan juga menyimpan kembali semua vitamin yang kita perolehi semasa demam denggi. Ini kerana masa demam tu, kita kehilangan banyak vitamin apabila hilang selera makan dan asyik muntah-muntah.

.

Ke empat-empat suplement ini sangat penting untuk diambil apabila denggi. Ia penting untuk mengurangkan kehilangan cecair dalam badan dan juga beri kita tenaga untuk menghadapi hari-hari yang sakit urat itu.

Amalkanlah set demam denggi ini untuk cepat sembuh. Syorkan kepada orang sekeliling juga jika mereka menghidapi demam denggi tau. Hubungi Syu untuk dapatkannya.

Syu doa anda cepat sembuh dari denggi.

.

Your Shaklee Health Consultant & Business Mentor,

Syu Amir

Shaklee ID | 1139539

Whatssap | 019-2198621

Pengedar Shaklee Skudai

Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui kurier berdaftar

About syuhada amir

Pengedar sah Shaklee yang komited dalam bisnes ini. Boleh COD bagi kawasan Johor Bahru, Skudai, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang, dan pengeposan ke seluruh Malaysia amnya. Whatssap Syu 0192198621 untuk sebarang pertanyaan/pembelian/konsultasi percuma*.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.