Cara Membuat Minyak Bawang Putih Untuk Kegunaan Harian Bayi

Cara Membuat Minyak Bawang Putih Untuk Kegunaan Harian Bayi

Resipi minyak bawang putih yang mudah! Bawang putih mempunyai banyak khasiat yang boleh digunakan dalah kehidupan seharian kita terutamanya bayi kita kerana bayi di bawah 6 bulan tidak digalakkan untuk mengambil ubat dari doktor. Jadi, kita pakailah cara tradisional untuk mengubati mereka. Lagi selamat, tanpa sebarang dadah dan bahan kimia. Syu memang suka guna bawang […]

Turunkan Kolesterol Dengan Dua Cara Mudah Je!

Turunkan Kolesterol Dengan Dua Cara Mudah Je!

Kolesterol tinggi adalah sangat bahaya pada semua. Ia boleh menyebankan penyakit serius seperti strok dan juga sakit jantung. Kita perlulah berjaga-jaga dan selalu membuat pemeriksaan kesihatan supaya kita tahu tahap kesihatan kita di mana. Kalau badan kita mempunyai kolesterol yang tinggi, sekurang-kurangnya kita dapat mengesan dan mengubatinya dengan lebih awal. . . Pernah tengok tak […]

Resipi Air Sirap Bandung Soda Super Ohsem

Resipi Air Sirap Bandung Soda Super Ohsem

Kalau ada maljis di rumah ayah, tak kiralah kenduri mahupun open house, kebiasaannya kami semua akan minta ayah buat air sirap bandung soda resipi ayah yang sangatlah sedap itu. Ada juga pernah ayah buat air sirap bandung soda masa majlis perkahwinan sepupu Syu dulu. Memang kaw kaw la. Cukup segala rasa. Memang favourite Syu air […]

Cara Mudah Membuat Glitter Water Colour

Cara Mudah Membuat Glitter Water Colour

Pada minggu lepas, Syu bawa anak-anak Syu pergi Petrosains. Walaupun masih dalam mood beraya, tapi ramai orang dah mula kerja. Jadi, kami yang belum mula kerja nie kenalah fikirkan nak buat apa. Tu yang jadinya family trip pergi KLCC. Semasa dalam Petrosains tu, ada satu pameran. Akak itu menerangkan satu benda yang kita boleh buat […]

10 Punca-Punca Susu Merudum Dan Penyelesaiannya

10 Punca-Punca Susu Merudum Dan Penyelesaiannya

Menyusukan anak bukanlah sesuatu yang mudah. Ada masa susu memang meriah sampai memancut-mancut, tetapi ada kalanya juga susu merudum sampai anak minum pun tak puas, tidur pun tak lena. Tapi, apa puncanya susu ibu merudum? Ibu-ibu mesti ambil tahu supaya tahu apa yang perlu dilakukan untuk mengatasinya. . Punca-punca susu merudum dan jalan penyelesaiannya  . […]

Proses Healing Crisis Menyebabkan Orang Takut Untuk Makan Suplement?

Proses Healing Crisis Menyebabkan Orang Takut Untuk Makan Suplement?

Makanan kesihatan ataupun suplement adalah sangat bagus untuk kita amalkan, walaupun kita masih muda. Sekurang-kurangnya, nanti masa tua kita akan kekal sihat dan cergas. Macam orang tua-tua. Tapi, pada masa dahulu tiada suplement, orang tua makan ulam-ulaman. Sebab itulah mereka aktif berkebun, pergi sawah padi semua tu. Cumanya masa kini, dah ada kemudahan suplement, baiklah […]

Kepentingan Asid Folik Kepada Ibu Dan Kandungan Yang Ibu WAJIB Tahu

Kepentingan Asid Folik Kepada Ibu Dan Kandungan Yang Ibu WAJIB Tahu

Di awal trimester, terutamanya 12 minggu pertama kehamilan, ibu-ibu mesti disuruh mengambil suplement asid folik kan? Syu pun dulu macam tu juga. Setiap kali mengandung, mesti kena makan asid folik. Awal-awal tu memang malas la nak makan asid folik, tapi bila difikirkan kemungkinan kesan buruk yang akan dialami baby, Syu makan juga hari-hari. Alhamdulillah, semuanya […]

Tips-tips Perjalanan Jauh Agar Tidak Tertidur Semasa Memandu

Tips-tips Perjalanan Jauh Agar Tidak Tertidur Semasa Memandu

Ramai di kalangan kita yang selalu travel jauh, tak kira la atas dasar kerja mahupun peribadi. Ada orang kena outstation jauh, ada orang nak pulang ke kampung yang nun jauh di utara. Ramai juga di antara kita yang lebih suka untuk memandu daripada menaiki bas ataupun kapal terbang. Tapi, bila memandu nie, yang paling bahaya […]

Tips Potty Training Anak Supaya Tak Payah Beli Pampers Lagi

Tips Potty Training Anak Supaya Tak Payah Beli Pampers Lagi

Anak-anak kita membesar dengan pakai pampers ataupun cloth diapers, tapi sampai bila mereka nak pakai pampers kan? Bila anak kita menunjukkan ciri-ciri dah tak suka pakai pampers, eloklah kita ajar anak kita potty train supaya nanti dah tak payah la nak pakaikan pampers lagi. Jimat duit 🙂 Macam mana nak mula potty train anak kita? […]

Pesakit Kanser Masih Ada Harapan Untuk Sembuh Dengan Vivix

Pesakit Kanser Masih Ada Harapan Untuk Sembuh Dengan Vivix

Kanser merupakan penyakit berbahaya yang sangat ditakuti onleh ramai orang. Bila difikirkan kena buat kimoterapi, kena ambil air tulang belakang untuk dikaji sel-sel kanser, pembedahan yang memakan masa berjam-jam, memang membuatkan semua orang gerun. Bagi pesakit kanser, ramai yang berputus asa disebabkan peluang untuk hidup semakin tipis kerana sel-sel kanser telah merebak di merata tempat […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.