Hilangkan Penat Dan Letih Walaupun Baru 3 Hari Bersalin

Hilangkan Penat Dan Letih Walaupun Baru 3 Hari Bersalin

Tahniah atas kelahiran permata ibu ayah!

Memang rasa sangat-sangat lega dan bersyukur apabila telah selamat melahirkan anak, tak kiralah secara normal ataupun pembedahan. Mana taknya, penat mengandung dan membawa anak dalam perut selama 9 bulan. Mestilah gembira melihat anak kita sihat dan cukup sifatnya.

Setiap anak mesti lain kan cara kita berpantang. Dulu masa anak sulung, kita tak cukup ilmu lagi. Jadi, macam-macam kita tak tahu sampai terpaksa bergantung harap dengan orang lain, terutama mak ayah kita. Semua pun mak ayah yang buatkan. Masakkan lauk berpantang, mandikan anak kita yang baru lahir, carikan bidan untuk berurut, belikan set bersalin, dan macam-macam lagi.

Yang penting, jangan sampai serik nak bersalin lagi sebab takutkan proses berrpantang yang mengerikan. Macam Puan Khadeejah dalam video di bawah. Saksikan kenapa beliau sangat takut untuk bersalin anak kedua. Pengalaman berpantang yang macam mana yang perlu dilalui beliau yang mengerikan sangat tu? Jom tonton dulu.

 

 

Masa Syu bersalinkan Ahmad dulu, Syu masih lagi berada di luar negara. Memang la best bersalin di Ireland sebab percuma, tapi untuk menghadapi tempoh berpantang tu amatlah mencabar. Dengan tukang urut takde, memang sabarlah menghadapi hari-hari dengan badan yang sangatlah lemah tak bermaya. Syu hanya berpeluang berurut selepas pulang ke Malaysia. Itu pun dah hampir 3 bulan bersalin.

Pesan Syu, seboleh-bolehnya berurutlah selepas kita bersalin. Ia akan membetulkan urat-urat yang tercedera masa proses bersalin dulu. Janganlah fikir yang kita tak perlukan urut. Mungkin masa muda kita takkan rasa apa-apa, tapi nanti kesannya masa tua kita akan mudah lemah tak bermaya.

Selain dari itu, Syu kena buat sendiri, belajar sendiri. Memang Syu tak pandai pakai bengkung yang dibekalkan di dalam set bersalin tu. Tapi, sebabkan nekad nak kurus semula dan dan tegangkan semula perut, Syu cari dalam youtube cara-cara nak pakai. Syu praktis hari-hari nak pakai bengkung tu ketat-ketat.

Dalam set bersalin yang mak poskan tu, ada juga jamu dan juga pil yang kena makan dan kena sapu seperti ubat periuk dari akar-akar kayu, pilis untuk diletakkan di perut dan pil ikan haruan. Memang makan semua walaupun ubat periuk yang pahit tu semata-mata nak keluarkan angin dan panaskan badan. Sapu pilis pada perut untuk hilangkan kesan-kesan stretchmarks lepas bersalin. Makan pil ikan haruan untuk cepat sembuhkan luka. Semua Syu makan.

Syu juga memang pantang makan. Memang suruh encik suami masak makanan untuk orang berpantang. Cari resipi di internet makanan apa yang sesuai untuk orang berpantang. Syu buat semuanya walaupun Syu berpantang di luar negara. Semuanya demi nak sihat dan nak kurus semula 🙂

Tapikan, semua usaha Syu tak dapat hasil yang memberangsangkan sangat. Syu yang tak pandai berpantang ke, atau set berpantang yang Syu guna tu tak memberi kesan pada Syu? Entahlah. Badan Syu masih lagi penat-penat dan sengal-sengal walaupun Syu urut juga badan lepas pulang ke Malaysia. Syu takde la seaktif seperti sebelum mengandung, jalan pun lambat je. Lama sangat untuk kembali cergas seperti sedia kala. Ahmad tu dah nak masuk setahun pun Syu masih terasa sengal-sengal badan.

Takut rasa nak mengandung lagi pada masa tu. Risau kalau-kalau badan menjadi semakin lemah. Macam mana nak jaga dua orang anak kecil nanti kan? Selamat la masa tu masih belajar. Jadi, memang Syu jarakkan kehamilan sebab kena habiskan tahun akhir dulu.

Masa bersalin anak kedua pun masih sama kesannya. Kali nie lagi teruk sebab nak kena jaga Ahmad yang umur 2 1/2 tahun dan juga Syifa’. Berpantang seorang diri pula tu. Memang badan rasa macam orang kerja 24 jam. Letih sampai tak tahu nak cakap  macam mana. Dengan ada masalah susu sikit pada masa itu, Syu mula berkenalan dengan Shaklee. Makan Set Susu Meriah. Memang best. Susu banyak, badan pun makin kuat dan bertenaga. Memang tak tinggal la makan set tu.

Hujung tahun 2011, Syu disahkan mengandung anak ke-tiga. Cari pasal berpantang dulu. Awal-awal lagi dah cari set mana yang sesuai untuk diambil. Nampak tak takutnya Syu kalau masa berpantang yang ke-3 sama macam berpantang masa Ahmad dan Syifa’ dulu. Syu tengok Shaklee pun ada Set Berpantang. Syu terus private message Zarith Sofia (sekarang nie upline Syu). Seawal 7 bulan Set Berpantang memang dah tersedia di rumah menanti masa untuk dirasmi.

Alhamdulillah, berpantang untuk kali ke-3 lebih mudah. Dalam masa 3 hari lepas bersalin, Syu memang dah cergas bertenaga semula. Siap boleh menyapu lantai. Cuma lepas tu kena marah dengan mak long…hehehe…Luka jahitan pun dalam masa 5 hari dah kering. Memang takde masalah jahitan terbuka, takde masalah sembelit langsung sampai takut ke tandas, masalah susu lambat keluar semua memang takde. Masalah bengkak susu sebab susu meriah ada la.

 

Apa yang Syu makan masa berpantang selain mengamalkan juga SET SUSU MERIAH?

 

 

HEALTHY POSTNATAL SET

 

 

1. Omega Guard

Omega Guard mengandungi khasiat EPA, DHA , dan AA yang sangat penting untuk perkembangan otak si manja. Apabila ibu makan, ia akan jadi sebahagian dari susu dan dipindahkan kepada anak kita nanti.

Selain itu, Omega Guard membantu membakar lemak-lemak selepas bersalin untuk mengembalikan kelangsingan tubuh ibu. Best kan bila dapat kembali susuk tubuh sebelum mengandung?

 

2. ESP

Setiap pagi Syu akan minum ESP setengah jam sebelum makan sarapan untuk memberi Syu tenaga dan juga menjadi sumber protein penting yang Syu perlukan untuk mnghasilkan susu yang banyak dan berkhasiat. Selain dari itu, lepas bersalin kan kulit kita akan kusam dan kurang berseri. Minum ESP untuk dapatkan kembali seri wajah kita di samping menjadikan kulit kita lebih cantik dan gebu.

 

3. Vitalea

Vitalea penting untuk melengkapkan keperluan nutrisi badan untuk membantu proses pemulihan tenaga. Vitalea juga bagus untuk top-up nutrisi yang mungkin hilang semasa kita memasak makanan.

 

 

4. Alfalfa

Alfalfa akan mendetoks segala bentuk toksin dalam badan kita dan menyingkirnya keluar. Barulah badan kita rasa ringan dan bertenaga. Selain itu, Alfalfa juga akan mengetatkan kembali bahagian-bahagian yang longgar kesan daripada bersalin. Ala-ala perapat gitu 🙂

 

5. Ostematrix

Syu makan Ostematrix, lepas tu takde dah sakit-sakit badan, sengal-sengal semua. Dan yang paling penting, tiada sembelit masa berpantang. Takutnya kalau sembelit masa awal-awal lepas bersalin nie. Takut nak pergi ke tandas dan takut nak meneran sebab risaukan jahitan terbuka kembali. Dengan makan Ostematirix, tak perlu risau apa-apa.

 

6. Vitamin C

Vitamin C amat penting bagi Syu sebab ia membantu untuk menyembuhkan luka dengan cepat. Syu memang akan makan sebiji pagi dan sebiji lagi makan selepas makan malam. Selain itu, Syu suka makan Vitamin C sebab ia akan mengembalikan kecantikan wajah dan juga akan menaikkan imun sistem Syu dan juga baby.

 

Memang terasa kelainannya apabila berpantang anak ke tiga bersama Shaklee berbanding berpantangkan Zuhayr dulu. Apabila bersama Shaklee, memang tiada lagi masalah sembelit, masalah sengal-sengal badan dan muka pucat lesu tak bermaya.

Bukan Syu seorang sahaja yang mengakui keberkesanan SET PANTANG BERTENAGA SHAKLEE ini, tapi ramai lagi yang sudah jatuh cinta dengannya. Tak percaya? Jom tengok apa kata orang lain juga!

 

Testimoni 1:

testi set pantang 1

 

Untuk anak kedua, bila berpantang dengan Shaklee, kak Siti sentiasa bertenaga walaupun banyak kali bangun malam untuk susukan anak dan tukar pampers. Dan, Alhamdulillah, luka jahitan pun sentiasa kering dan bersih 🙂

 

Testimoni 2:

testi set pantang 2

Berbeza sungguh pengalaman bersalin anak sulung dan anak kedua. Berpantang anak pertama tanpa Shaklee, jahitan lambat baik, sembelit terukm susu lambat keluar dan paling tak best adalah bila dah urut pun badan masih lemah lesu.

Tapi, dengan anak kedua nie dah guna Shaklee. Alhamdulillah, memang takde sembelit, jahitan pun tak rasa sakit, dan hari ke-3 susu dah mula ada, siap bengkak susu lagi sebab susu meriah. Paling tak ternilai harganya adlaah cepat bertenaga semula walaupun baru 6 hari berpantang 🙂

 

Testimoni 3:

testi set pantang 3

Dengan Set Pantang Shaklee, ramai yang mengakui keberkesanannya. Sis Norliyana amalkan Set Pantang Shaklee, tak ambil jamu pun dan beliau cakap badan lebih bertenaga, luka cepat sembuh, sembelit takde dan susu pun meriah 🙂

Sis Shima pun cakap yang sama. Bila mengepam boleh dapat 14 oz dan sehari boleh simpan dalam 24 oz. Baru sebulan berpantang, deep frezer dah penuh. Best kan?

Dengan Set Pantang pun boleh kurus tau. Jangan tak tahu. Sis AJ cakap yang beliau turun 10 kg lepas bersalin, dan lepas habis pantang dah turun lagi 5 kg. Siapa yang tak nak kurus kan?

 

Untuk pengetahuan ibu, Set Pantang ini mengandungi:

1. ESP (850 g)

2. Sustained Release Vitamin C (90 biji)

3. Alfalfa (330 biji)

4. Omega Guard (90 biji)

5. Vitalea (120 biji)

6. Ostematrix (120 biji)

Jumlah untuk set ini adalah  RM 582. Tapi, dari bulan Mei – Oktober 2015 ini, sekiranya ibu menjadi ahli, ibu-ibu akan mendapat harga yang sangat murah. Dah la murah, diberi 5% diskaun lagi tau. Ibu-ibu hanya perlu bayar dengan harga RM 470.32 (termasuk GST). Selain itu, ibu-ibu akan dapat juga:

1. Percuma Vitalea yang bernilai RM 88.75 sempena ulangtahun ke 100 tahun Vitalea.

2. Bonus di bulan hadapan

3. Peluang untuk menjana pendapatan sehingga 4-5 mahupun 6 angka setiap bulan dengan Progam YES Shaklee.

 

Ibu mempunyai masalah berpantang yang sama macam Syu? Semua pun mesti takut kan kalau berpantang dengan sembelit, dengan lesu tak bermaya nak berjalan pun susah kan? Tambah lagi dengan jahitan luka yang lambat baik.

Jangan takut lagi. Hubungi Syu 0192198621 untuk menyelesaikan masalah ibu. Janganlah sampai badan dah tak larat nak bergerak dan sembelit makin teruk baru nak ambil langkah. Cegah kelesuan tiada tenaga dan sembelit teruk seawal mungkin dengan bantuan Syu. Syu akan bimbing cara aturan makan setiap suplment hingga ibu dapat kembali cergas seperti sedia kala. Cepat! Fast Action, Fast Result!

 

Love,

Syu Amir

Shaklee ID: 1139539

0192198621

About syuhada amir

Pengedar sah Shaklee yang komited dalam bisnes ini. Boleh COD bagi kawasan Johor Bahru, Skudai, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang, dan pengeposan ke seluruh Malaysia amnya. Whatssap Syu 0192198621 untuk sebarang pertanyaan/pembelian/konsultasi percuma*.

Comments

  1. ninimuhammad :

    Salam perkenalan dari saya , Nini. Dari blog http://www.ninimuhammad.com
    terima kasih sharing. Ada ilmu yang boleh dipelajari.
    Jom singgah blog saya juga. Ada sedikit perkongsian berkaitan info dan tips.
    Klik link ni : http://www.ninimuhammad.com/search/label/ketahui%20perihal%20bengkak%20susu

    Salam kenal dari saya =)

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.