First Aid Kit Yang Wajib Ada Di Rumah Semasa Kecemasan

First Aid Kit Yang Wajib Ada Di Rumah Semasa Kecemasan

First Aid Kit Yang Wajib Ada Di Rumah Sepanjang Masa

.

first-ais

.

Di dalam setiap rumah perlu ada kotak first aid kit. Pada Syu, ubat paling penting yang perlu ada dalam kotak tersebut ialah ubat antiseptik dan cotton wool, minyak gamat, dan juga plaster. Tapi, kotak first aid ini adalah untuk keperluan luaran sahaja. Keperluan dalaman macam mana pula? Syu sebolehnya takkan bagi anak ubat hospital. Jadi, nak bagi apa kalau anak-anak sakit?

Syu sentiasa memilih vitamin semulajadi. Biarlah anak-anak terselamat dari ‘dadah’ yang tak semestinya baik pun untuk badan mereka. Kalau makan pun, baik masa tu je, bukan melindungi mereka sepanjang masa. Syu perlukan vitamin dan suplement yang akan membantu meningkatkan sistem imunisasi badan anak Syu supaya badan mereka boleh melawan penyakit itu sendiri. Takde la asyik berjangkit je masa di sekolah.

Di rumah Syu akan sentiasa ada suplement wajib yang tak boleh habis. Syu akan pastikan stok suplement-suplement ini sentiasa ada di rumah dan akan dibawa ke mana sahaja. Lagi baik kita mengambil langkah berjaga-jaga dari pening nak mencarinya di masa kecemasan.

.

First Aid Kit Yang Wajib Ada Di Rumah Sepanjang Masa

img_20160915_104751

Inilah First Aid Syu. Supplement-suplement ini amatlah diperlukan dikala Syu dan anak-anak diserang sakit, tak kira la demam, selesema, batuk ataupun apa-apa penyakit lain. Ianya lengkap untuk melawan penyakit dan meningkatkan sistem imun badan.

#Nutriferon

Nutriferon adalah vitamin yang tak boleh habis stok di rumah. Syu akan beri anak-anak makan satu sachet setiap minggu untuk meningkatkan sistem imunisasi badan mereka. Tapi, kalau anak-anak sakit, Syu akan beri dengan lebih kerap. Ia akan mempercepatkan anak-anak Syu baik dari sakit.

#Vitamin C

Sustained Release Vitamin C itu untuk Syu dan suami manakala Chewable Vitamin C adalah untuk anak-anak. Vitamin C amatlah penting kerana ia akan membantu mengurangkan simptom demam, dan selesema. Cepat baik nanti.

Hari-hari Syu akan bagi anak makan, sekurang-kurangnya sebiji. Untuk Syu pula, Syu akan ambil megadose sebab Syu menyusukan Khaulah. Syu perlukan Vitamin C untuk Syu dan juga Khaulah.

#Garlic Complex

Garlic Complex adalah untuk Syu dan suami. Vitamin ini adalah anti-bakteria dan anti-fungus. Garlic akan bantu untuk bunuh kuman dalam paru-paru apabila kita selesema dan batuk.

Syu akan makan Garlic untuk elakkan Khaulah dari dijangkiti selesema. Garlic yang Syu makan akan masuk sekali dalam susu yang Khaulah minum. Dia pun akan dapat khasiat Garlic tu juga untuk membunuh bakteria.

#Omega Guard

Omega guard membantu untuk mencairkan kahak kalau batuk. Ia akan keluar dengan lebih cepat sebab anak Syu memang akan batuk kerap dan akan muntahkan kahak tersebut.

Selain itu, ia juga baik untuk perkembangan otak anak kita.

.

Vitamin-vitamin ini penting supaya kita tak perlu berngantung kepada ubat klinik. Suplement boleh dimakan hari-hari bagi mengelakkan sakit. Tak perlulah nak tunggu sakit baru nak makan ubat. Mencegah lagi baik dari mengubatinya, betul tak?

Jadi, simpanlah stok First Aid ini setiap masa. Kita tak tahu bila kita akan perlukannya. Hubungi Syu untuk dapatkan stok First Aid hari ini. Moga ia melindungi kita dan anak kita dari virus-virus penyakit yang tidak diingini.

.

Your Shaklee Health Consultant,

Syu Amir

Shaklee ID | 1139539

Whatssap | 019-2198621

Pengedar Shaklee Skudai, JB

Pengeposan ke seluruh Malaysia melalui kurier berdaftar

About syuhada amir

Pengedar sah Shaklee yang komited dalam bisnes ini. Boleh COD bagi kawasan Johor Bahru, Skudai, Bandar Seri Alam, Pasir Gudang, dan pengeposan ke seluruh Malaysia amnya. Whatssap Syu 0192198621 untuk sebarang pertanyaan/pembelian/konsultasi percuma*.

Speak Your Mind

*

CommentLuv badge

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.