Rahsia Nak Kuatkan Rambut Yang Gugur Teruk Lepas Bersalin

Rahsia Nak Kuatkan Rambut Yang Gugur Teruk Lepas Bersalin

Rambut gugur lepas bersalin memang lazim dialami selepas beberapa bulan selepas bersalin, tapi ada yang alaminya seawal 3 bulan lepas bersalin. Rambut gugur sangat menakutkan. Mana taknya, sebahagian daripada kepala kita nampak botak. Tak cantik dah kepala kita kan? Jom kita share-share macam mana nak kuatkan rambut lepas bersalin ni. Syu sekarang pun mengalami rambut […]

Petua Kempiskan Perut Buncit

Petua Kempiskan Perut Buncit

Cuba try pakai baju ketat sikit. Bahagian perut tu nampak macam bentuk tayar tak? Lagi teruk kalau nampak macam bentuk bola. Itu tandanya perut anda buncit. Selesa ke dengan perut buncit tu? Sekarang dah sampai masanya untuk kempiskan perut yang macam bentuk tayar dan bola tu. Sedarlah diri yang kita nie ada masalah perut buncit […]

Ketahui Rahsia Hilangkan Jerawat Dari Muka

Ketahui Rahsia Hilangkan Jerawat Dari Muka

Jerawat boleh dikatakan benda paling hodoh yang ada pada muka kita, terutama perempuan. Betul tak? Orang ada jerawat nie biasanya mesti kurang yakin pada diri sendiri dan mesti malu nak jumpa dengan orang lain. Ye la, ada jerawat muka tak cantik, lelakiĀ tak minat kan? Takpe, Syu nak bagi tips hilangkan jerawat yang hodoh kat muka […]

Kisah Driving Jauh Seorang Diri Dengan 3 Anak Kecil

Sejak Syifa’ baby sampai la sekarang dah ada Basyiirah, Syu dah biasa driving jauh seorang diri. Kalau nak balik rumah mak di bangi atau rumah mak mentua di Gombak, Syu akan drive sorang-sorang kalau suami tak dapat balik sekali dek shift kerja yang tak menentu. Syu biasa travel jauh. Biasanya dari Muar balik Bangi/Gombak. dalam […]

5 Tips Atasi Rasa Takut Apabila Mencuba Benda Baru

5 Tips Atasi Rasa Takut Apabila Mencuba Benda Baru

Semalam Syu pergi ke Klinik Kesihatan Pasir Gudang dengan Zarith sebab nak edarkan flyers pasal Set Menyusu Shaklee. Memang berkobar-kobar nak share dengan orang. Ye la, kalau ada benda yang boleh menolong orang lain kan baik kita kongsikan, betul tak? Memang semangat nak bagi flyers kat orang ramai. Dalam minda dah imagine yang orang gembira […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.