First Aid Kit Yang Wajib Ada Di Rumah Semasa Kecemasan

First Aid Kit Yang Wajib Ada Di Rumah Semasa Kecemasan

First Aid Kit Yang Wajib Ada Di Rumah Sepanjang Masa . . Di dalam setiap rumah perlu ada kotak first aid kit. Pada Syu, ubat paling penting yang perlu ada dalam kotak tersebut ialah ubat antiseptik dan cotton wool, minyak gamat, dan juga plaster. Tapi, kotak first aid ini adalah untuk keperluan luaran sahaja. Keperluan […]

Tips Penjagaan Kulit Agar Kekal Awet Muda

Tips Penjagaan Kulit Agar Kekal Awet Muda

Cara-cara Menjaga Kulit Dengan Betul Penjagaan kulit, terutamanya kulit muka amatlah penting bagi mengelakkan jerawat dan jeragat dari bertapak di muka kita. Ada sesetengah kita tidak memperdulikan penjagaan kulit kerana kulit mereka bukan jenis yang bermasalah. Tapi, ingatlah, bukan setakat jerawat yang kita nak hapuskan, tapi kita tak nak ada kotoran pun di muka kalau […]

Set Buasir Shaklee Melegakan Buasir Berdarah Semasa Berpantang

Set Buasir Shaklee Melegakan Buasir Berdarah Semasa Berpantang

Sakit Buasir Semasa Berpantang Pulih Dengan Set Buasir Shaklee Apa tu buasir? Buasir adalah salah satu perkara yang amat menakutkan bagi ramai orang, termasuklah ibu yang sedang berpantang. Dengan nak jaga luka jahitan lagi, dengan nak jaga anak lagi, tambah pula sakit buasir. Kesian tengok orang yang kena buasir sebenarnya. Buasir adalah pembengkakan pada vena […]

Ostematrix – Pembantu Segala Sakit Urat Saraf

Ostematrix – Pembantu Segala Sakit Urat Saraf

Hilangkan Sakit-sakit Urat & Tulang Dengan Ostematrix Ramai di kalangan kita yang sering mengalami sakit-sakit urat dan sakit tulang, walaupun diri masih muda. Dulu Syu selalu fikir yang orang tua-tua je yang selalu sakit macam nie, rupanya sakit tulang dan sakit sendi ini tidak mengira usia. Takut dan ngeri bila fikir yang tulang kita nie […]

Ubati Kencing Manis Segera Sebelum Kaki Menjadi Hitam Berlubang-lubang

Ubati Kencing Manis Segera Sebelum Kaki Menjadi Hitam Berlubang-lubang

Rawat Penyakit Kencing Manis Kalau Sayangkan Kaki Anda . Pernah tak tengok orang yang kakinya hitam dan penuh dengan luka-luka yang tak berapa nak sembuh lagi? Macam gambar di bawah nie? Sangat menakutkan tengok kaki jadi hitam macam tu, kulit senang luka tapi lambat sembuhnya, silap hari bulan kaki kena potong sebab tak nak merebak […]

Kepentingan Asid Folik Kepada Ibu Dan Kandungan Yang Ibu WAJIB Tahu

Kepentingan Asid Folik Kepada Ibu Dan Kandungan Yang Ibu WAJIB Tahu

Di awal trimester, terutamanya 12 minggu pertama kehamilan, ibu-ibu mesti disuruh mengambil suplement asid folik kan? Syu pun dulu macam tu juga. Setiap kali mengandung, mesti kena makan asid folik. Awal-awal tu memang malas la nak makan asid folik, tapi bila difikirkan kemungkinan kesan buruk yang akan dialami baby, Syu makan juga hari-hari. Alhamdulillah, semuanya […]

Pesakit Kanser Masih Ada Harapan Untuk Sembuh Dengan Vivix

Pesakit Kanser Masih Ada Harapan Untuk Sembuh Dengan Vivix

Kanser merupakan penyakit berbahaya yang sangat ditakuti onleh ramai orang. Bila difikirkan kena buat kimoterapi, kena ambil air tulang belakang untuk dikaji sel-sel kanser, pembedahan yang memakan masa berjam-jam, memang membuatkan semua orang gerun. Bagi pesakit kanser, ramai yang berputus asa disebabkan peluang untuk hidup semakin tipis kerana sel-sel kanser telah merebak di merata tempat […]

Anak Susah Nak Makan? Amalkan Tips Ini Supaya Anak Lebih Berselera!

Anak Susah Nak Makan? Amalkan Tips Ini Supaya Anak Lebih Berselera!

Kebanyakan anak berumur 2 – 5 tahun akan mempunyai masalah tak suka makan ataupun susah nak makan. Mereka memang akan lupa pasal makan, terutamanya kalau tengah main. Kalau anak kita makan pun, mesti makan makanan yang kurang khasiat seperti keropok, coklat, dan sebagainya. Tak terlepaslah Zuhayr. Zuhayr memang susah nak makan sebab dia memang cerewet […]

‘Terpaksa’ Berhenti Merokok Kerana Sesudu Kecil ‘Tonik Ajaib’

‘Terpaksa’ Berhenti Merokok Kerana Sesudu Kecil ‘Tonik Ajaib’

Ramai di kalangan kita yang merokok, dan ramai juga di kalangan orang tersayang kita pun merokok. Rokok adalah bahaya dan boleh memendekkan jangka hayat si perokok. Bukan hanya bahaya pada perokok tu sendiri, tapi orang sekeliling yang menghidu asap rokok tu lagi bahaya dan lagi tinggi risiko untuk mendapat penyakit berbahaya, seperti kanser paru-paru. Jadi, […]

Cara Tahan Mengantuk Tanpa Minum Kopi

Cara Tahan Mengantuk Tanpa Minum Kopi

Semasa bekerja, kita memang selalu mengantuk dek kerana kerja yang menimbun dan semuanya perlu disiapkan dengan cepat. Kadang-kadang sampai kena bawa kerja balik rumah semata-mata nak siapkannya. Terpaksalah menjadi burung hantu sambil bertemankan kopi, semata-mata untuk membuat kerja yang tertangguh. Tapi, macam mana nak berjaga tanpa minum kopi? Sebab kopi kan tak bagus untuk kita. […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.