Killer Product Yang Sentiasa Buat Orang Beli Dengan Saya

Killer Product Yang Sentiasa Buat Orang Beli Dengan Saya

Set Menyusu Menjadi Kegilaan Ibu-ibu Yang Mahukan Susu Yang Pekat dan Mengenyangkan Shaklee ada macam-macam produk, seperti set penjagaan kulit, set kurus, set hamil/menyusu/berpantang, dan sebagainya. Setiap Shaklee Independent Distributor (SID) akan ada killer product masing-masing, produk yang akan sentiasa mendapat sambutan daripada pelanggan-pelanggan mereka. Setiap killer product antara SID tak sama tau, ikutlah kita […]

10 Punca-Punca Susu Merudum Dan Penyelesaiannya

10 Punca-Punca Susu Merudum Dan Penyelesaiannya

Menyusukan anak bukanlah sesuatu yang mudah. Ada masa susu memang meriah sampai memancut-mancut, tetapi ada kalanya juga susu merudum sampai anak minum pun tak puas, tidur pun tak lena. Tapi, apa puncanya susu ibu merudum? Ibu-ibu mesti ambil tahu supaya tahu apa yang perlu dilakukan untuk mengatasinya. . Punca-punca susu merudum dan jalan penyelesaiannya¬† . […]

8 Masalah Yang Merisaukan Ibu Semasa Menyusu Serta Penyelesaiannya

8 Masalah Yang Merisaukan Ibu Semasa Menyusu Serta Penyelesaiannya

Sekarang ini dah hampir setahun Syu susukan Basyiirah. Dah nak capai ‘degree’ dalam penyusuan. Moga berjaya sehingga ke tahap ‘PhD’ , iaitu sehingga Basyiirah berumur 2 tahun. Tapi kan, masa awal-awal Syu menyusukan anak, memang ada beberapa masalah yang agak merisaukan. Maklumlah, masa baru-baru menyusu memang banyak benda Syu tak tahu lagi. Semasa di fasa […]

Boleh Ke Menyusukan Anak Semasa Hamil?

Boleh Ke Menyusukan Anak Semasa Hamil?

Menyusukan bayi adalah cara semulajadi yang boleh menjarakkan kelahiran. Tapi, ada kalanya ianya tidak menjadi. Pada masa kita masih menyusukan anak kita sekarang, kita tiba-tiba dikurniakan rezeki untuk mengandung lagi. Jadi, apa nak buat sekarang? Nak terus menyusukan anak kita ataupun berhentikan sahaja sebab kita dah hamil? Syu pernah juga mengalami keadaan seperti ini. Syu […]

Cara Atasi Bengkak Susu Yang Amat Menyakitkan Hingga Sakit-sakit Badan

Cara Atasi Bengkak Susu Yang Amat Menyakitkan Hingga Sakit-sakit Badan

Bengkak susu memang menyakitkan, boleh jadi demam dan sakit-sakit badan kalau teruk sangat. Bengkak susu nie terjadi apabila susu dah terlalu penuh tetapi anak kita tidak minum ataupun kita tidak mengepamnya keluar. Lama kelamaan, salur susu itu menjadi tersumbat. Masa dah tersumbat nie kalau anak minum pun dah susah sebab payudara kita dah mengeras, anak […]

Ubati Puting Luka Semasa Menyusu Yang Amat Memedihkan

Ubati Puting Luka Semasa Menyusu Yang Amat Memedihkan

Puting luka ataupun nipple crack ini memang selalu terjadi semasa menyusukan bayi, terutamanya anak sulung kerana puting kita tidak pernah dihisap sebelum ini. Selain itu, puting kita ini juga tidak pernah keluar susu, jadi saluran dan spot untuk pengeluaran susu itu masih sempit. Tapi, lukanya tidaklah lama dengan cara pengendalian yang betul. Syu masih ingat […]

Inverted Nipple Pun Boleh Menyusukan Anak

Inverted Nipple Pun Boleh Menyusukan Anak

Ibu-ibu yang mengandung mesti ada azam nak menyusukan baby sampai umur 2 tahun kan? Memang mulia azam dan cita-cita ibu-ibu, tapi bila terfikirkan pasal inverted nipple (puting payudara tenggelam) mesti jadi takut dan risau kan? Jangan risau, sebenarnya ibu yang ada inverted nipple pun BOLEH menyusukan baby tau.   Apa itu Inverted Nipple?     […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.