Tiba Masa BANGKIT Kembali!!!

Tiba Masa BANGKIT Kembali!!!

      Dah terlalu lama rasanya meninggalkan blog ku ini. Ujian sakit yang diberi Allah memberiku peluang untuk berehat dan berfikir akan segala nikmat yang diberikan olehNya. Bila difikirkan balik, ujian sakit nie terlalu kecil untuk diperkatakan, sebab terlalu banyak lagi nikmat yang Allah telah bagi pada diriku ini.     Sekarang nie, walaupun […]

Sesi Suai Kenal Bersama Owner Blog

Sesi Suai Kenal Bersama Owner Blog

Dah lama ada blog baru nak buat sesi suai kenal kan? Tak pe la, taaruf tu berlaku setiap masa sebab ada je perkara yang kita tak tahu pasal orang itu. Jadi, saya rasa perlu untuk membuat sesi taaruf dengan orang yang membaca blog saya nie. Boleh la lebih kenal mengenali dengan lebih dekat lagi…chewah…   […]

Percutian Pendek yang Best di Mersing

Percutian Pendek yang Best di Mersing

Bila mak ayah memikirkan nak bawa anak bercuti di mana memang susah. Susah nak pilih tempat yang sesuai dan children friendly. Bagi Syu, perkara paling penting yang wajib ada untuk anak adalah swimming pool sebab Zuhayr memang tak suka laut. Tak tahu la kenapa. Semalam Syu baru je balik bercuti dengan keluarga di Mersing. Sangat tak sangka […]

Usaha Untuk Membantu Mangsa Banjir

Usaha Untuk Membantu Mangsa Banjir

Sedih Syu rasa bila memikirkan nasib mangsa-mangsa banjir. Pada Syu, inilah banjir terburuk yang pernah berlaku. Tempat yang tak biasa kena banjir pun tahun nie banjir juga. Syu call kawan Syu hari tu, saje je bertanya khabar sebab dia baru je balik dari New Zealand. Tetiba dia cerita yang rumah dia yang atas bukit tu […]

Kisah Driving Jauh Seorang Diri Dengan 3 Anak Kecil

Sejak Syifa’ baby sampai la sekarang dah ada Basyiirah, Syu dah biasa driving jauh seorang diri. Kalau nak balik rumah mak di bangi atau rumah mak mentua di Gombak, Syu akan drive sorang-sorang kalau suami tak dapat balik sekali dek shift kerja yang tak menentu. Syu biasa travel jauh. Biasanya dari Muar balik Bangi/Gombak. dalam […]

5 Tips Atasi Rasa Takut Apabila Mencuba Benda Baru

5 Tips Atasi Rasa Takut Apabila Mencuba Benda Baru

Semalam Syu pergi ke Klinik Kesihatan Pasir Gudang dengan Zarith sebab nak edarkan flyers pasal Set Menyusu Shaklee. Memang berkobar-kobar nak share dengan orang. Ye la, kalau ada benda yang boleh menolong orang lain kan baik kita kongsikan, betul tak? Memang semangat nak bagi flyers kat orang ramai. Dalam minda dah imagine yang orang gembira […]

Blog untuk Memberi Manfaat Kepada Orang

Blog untuk Memberi Manfaat Kepada Orang

Syu baru je berblog. Mula-mula, blog pertama lebih tertumpu kepada perkongsian mengenai produk yang Syu guna dan juga jual. Banyak mengenai tips-tips yang berkaitan dengan kesihatan dan kecantikan. Kiranya, blog preetylittleprincess.blogspot.com adalah lebih kepada blog untuk menjual.     Tapi, sekarang Syu buat blog ini untuk menulis lebih banyak mengenai tip-tips berkaitan dengan parenting dan […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.