5 Sifat Suami yang Isteri Wajib Tahu

5 Sifat Suami yang Isteri Wajib Tahu

Berkahwin bukan bermaksud ‘engkau kena ikut cakap aku dan cara hidup aku’ tapi bila kita berkahwin, kita saling lengkap melengkapi dan terima pasangan kita seadanya. Kita belajar untuk bertolak ansur dengan satu sama lain…betul tak? Kita kena belajar mengenali pasangan kita dan perangai dia sebab sebelum kahwin perangai lain, dah kahwin barulah tunjuk belang ye […]

10 syarat Time-out untuk membetulkan kesalahan anak

10 syarat Time-out untuk membetulkan kesalahan anak

Syu menggunakan sistem time-out untuk mengajar Zuhayr dan Syifa’ apa yang betul dan apa yang salah. Contohnya, Zuhayr memang suka pukul dan tolak Syifa’ sampai Syifa’ menangis. Jadi, Syu time-out Zuhayr di satu tempat yang terasing dari orang lain. Tujuannya adalah untuk tanamkan dalam diri Zuhayr yang tolak Syifa’ adalah salah dan Zuhayr tak patut […]

Macam Mana Anak Kita Tahu Yang Kita Sayang Dia?

Macam Mana Anak Kita Tahu Yang Kita Sayang Dia?

 Dua buku yang Syu suka baca untuk memahami anak-anak Syu. Sampai sekarang pun Syu masih baca lagi buku nie… Semua ibu bapa mesti sayang kan anak kan? Siapa yang tak sayang anak betul tak? Tapi, kadang-kadang anak-anak kita nie tak merasa yang kita nie sayang diorang sangat-sangat. Ini sebab kita tak guna bahasa cinta anak […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.