Petua Tradisional Untuk Mengempiskan Perut Selepas Bersalin

Petua Tradisional Untuk Mengempiskan Perut Selepas Bersalin

Kempiskan Perut Selepas Bersalin Dengan 3 Petua Mudah Selepas bersalin, perut kita bukan mudah untuk kempis kembali kan? Kadang-kadang rasa malu pun ye juga sebab sebelum mengandung, perut flat macam model, tapi lepas bersalin, macam ada spare tyre yang tiba-tiba muncul. Apa yang boleh ibu-ibu buat untuk hilangkan spare tyre tu? Di sini Syu kongsikan 3 […]

[Testimoni] Vivix Melegakan Sakit Belakang Kesan Dari Suntikan Epidural

[Testimoni] Vivix Melegakan Sakit Belakang Kesan Dari Suntikan Epidural

Suntikan Epidural Buat Sakit Pinggang Hingga Bertahun-tahun Suntikan epidural akan dikenakan semasa menjalani pembedahan, termasuklah pembedahan semasa hendak bersalin. Kadang-kadang bersalin normal pun boleh disuntik epidural juga bagi buat ibu tak rasa sakit contraction. Suntikan epidural akan mengebaskan bahagian pinggang dan ke bawah kerana ia blok saraf-saraf kita dari merasakan kesakitan sepanjang tempoh nak bersalin tu. […]

Berpantang Dengan Vivix Mempercepatkan Penyembuhan Luka Pembedahan

Berpantang Dengan Vivix Mempercepatkan Penyembuhan Luka Pembedahan

Berpantang Dengan Vivix Memang Lain Rasanya Bagi ibu yang bersalin secara pembedahan, semasa tempoh berpantang inilah mereka memerlukan rehat yang mencukupi supaya luka pembedahan itu tidak dijangkiti kuman ataupun bernanah. Lagi menakutkan kalau bahagian kena bedah tu terbuka semula. Kena la jahit balik. Gerun kan? Nak bayangkan pun dah ngeri. Ibu-ibu wajib jaga bahagian luka […]

Bertenaga Semasa Berpantang Walaupun Terpaksa Menguruskan Anak-anak Yang Lain Sendiri

Bertenaga Semasa Berpantang Walaupun Terpaksa Menguruskan Anak-anak Yang Lain Sendiri

Masa Berpantang Pun Masih Boleh Menguruskan Anak-anak Bismillah. Ibu-ibu kehilangan banyak tenaga semasa proses nak melahirkan baby. Sebab itulah selepas bersalin, ibu-ibu perlu banyak rehat bagi memulihkan tenaga badan yang hilang. Kita tak boleh banyak bergerak dan tak boleh buat kerja berat-berat tau! Tapi, siapa nak uruskan anak-anak nak pergi sekolah? Anak-anak kita yang lain […]

Dapatkan Set Hamil, Berpantang, Dan Menyusu Dengan Harga Runtuh Sepanjang September Ini!

Dapatkan Set Hamil, Berpantang, Dan Menyusu Dengan Harga Runtuh Sepanjang September Ini!

Promosi ESP dan Vitamin C Kini Berlangsung Sepanjang September 2016 Berakhirlah sudah closing Ogos yang sangat mendebarkan bagi Syu. Walaupun tak capai target yang Syu idam-idamkan, tapi Syu berjaya juga tingkatkan uv bulan ini. Moga bulan September ini lebih memberangsangkan dari bulan lepas. Amin. Doakan Syu effektif Sv bulan September 2016 ini ye. Terima kasih. […]

Tips Kurus Selepas Bersalin Hingga Boleh Muat Seluar Saiz S

Tips Kurus Selepas Bersalin Hingga Boleh Muat Seluar Saiz S

Seluar Sebelum Mengandung Dah Boleh Pakai Semula Mempunyai badan yang kurus dan slim adalah idaman semua orang, terutama wanita. Cumanya, ada sesetengah wanita senang gemuk tapi susah untuk turun berat badan walaupun telah banyak perkara dan banyak produk dicubanya. Itu yang menakutkan. Makin hari makin gemuk walaupun dah berdiet. Sama juga kepada ibu yang baru […]

Cara-cara Untuk Ibu Ayah Atasi Kolik (colic) Supaya Anak Tidur Lena

Cara-cara Untuk Ibu Ayah Atasi Kolik (colic) Supaya Anak Tidur Lena

Cara Atasi Kolik Agar Bayi Tidur Lena Kolik (colic) merupakan satu perkara yang memeningkan ibu ayah kerana colic terjadi tanpa apa-apa sebab dan ia tiada jalan penyelesaian juga. Ini kerana bayi kita cukup makan dan sihat je, tetapi asyik menangis je. Colic boleh terjadi seawal bayi berusia 3 minggu dan paling lama sehingga anak tu […]

Set Buasir Shaklee Melegakan Buasir Berdarah Semasa Berpantang

Set Buasir Shaklee Melegakan Buasir Berdarah Semasa Berpantang

Sakit Buasir Semasa Berpantang Pulih Dengan Set Buasir Shaklee Apa tu buasir? Buasir adalah salah satu perkara yang amat menakutkan bagi ramai orang, termasuklah ibu yang sedang berpantang. Dengan nak jaga luka jahitan lagi, dengan nak jaga anak lagi, tambah pula sakit buasir. Kesian tengok orang yang kena buasir sebenarnya. Buasir adalah pembengkakan pada vena […]

3 Cara Mudah Atasi Sembelit Semasa Hamil Dan Berpantang

3 Cara Mudah Atasi Sembelit Semasa Hamil Dan Berpantang

Sembelit Semasa Hamil Dan Berpantang Memang Seksa Bagi Ibu-ibu Sembelit di akhir-akhir trimester sehinggalah ketika berpantang adalah normal bari sesetengah ibu-ibu baru. Semasa hamil, sembelit adalah sesuatu yang agak sukar dek kerana rahim yang makin besar dan organ pembuangan tertolak sedikit ke belakang menyebabkan kesukaran untuk najis keluar dengan mudah. Syu sembelit masa hamil sampai […]

Adab Melawat Ibu Berpantang Yang Baru Kelahiran Bayi

Adab Melawat Ibu Berpantang Yang Baru Kelahiran Bayi

Adab Melawat Ibu Yang Baru Lahirkan Anak Masa baru-baru bersalin, ibu berpantang memerlukan rehat yang cukup untuk memulihkan kembali badan yang sakit. Tetamu, tak kiralah saudara-mara mahupun kawan-kawan, perlulah pilih masa yang sesuai untuk melawat ibu dan bayi supaya kita tak datang pada masa yang salah. Kesian la pada ibu yang masih lemah tu kalau […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.