Archives for June 2015

Boleh Ke Menyusukan Anak Semasa Hamil?

Boleh Ke Menyusukan Anak Semasa Hamil?

Menyusukan bayi adalah cara semulajadi yang boleh menjarakkan kelahiran. Tapi, ada kalanya ianya tidak menjadi. Pada masa kita masih menyusukan anak kita sekarang, kita tiba-tiba dikurniakan rezeki untuk mengandung lagi. Jadi, apa nak buat sekarang? Nak terus menyusukan anak kita ataupun berhentikan sahaja sebab kita dah hamil? Syu pernah juga mengalami keadaan seperti ini. Syu […]

Resipi Roti Pizza Mudah Sebagai Bekal Anak ke Sekolah

Resipi Roti Pizza Mudah Sebagai Bekal Anak ke Sekolah

Ibu-ibu sekarang memang selalu bertungkus-lumus menyediakan bekalan makanan untuk anak-anak ke sekolah. Ye la kan, kita nak juga tengok anak kita makan makanan yang berkhasiat. Jeles Syu tengok bekalan bento anak yang comel-comel yang disediakan untik anak-anak. Tapi, disebabkan Zuhayr suka makan roti dan suka makan pizza, Syu gabungkan keduanya menjadi Roti Pizza. Guna roti […]

Kulit Cantik Jelita Dari Dalam Dengan Set Kulit Cantik Menawan

Kulit Cantik Jelita Dari Dalam Dengan Set Kulit Cantik Menawan

Sekarang ini kita makin dekat dah nak puasa kan? Segala keperluan untuk menghadapi puasa dah disediakan? Syu memang dah stand-by dah stok SET PUASA BERTENAGA untuk bagi Syu tenaga dan membantu untuk menahan lapar dan dahaga nanti. Dah masuk tahun ke-3 dah mengamalkan Set Puasa ini dan alhamdulillah memang sentiasa cergas buat kerja walaupun kena […]

Panduan Penjagaan Ibu Bersalin Secara Pembedahan (Cesarean)

Panduan Penjagaan Ibu Bersalin Secara Pembedahan (Cesarean)

Ibu-ibu mempunyai pilihan sama ada hendak melahirkan anak secara normal, ataupun secara pembedahan. Ikutlah kehendak masing-masing, tapi, pada Syu, biarlah bersalin normal sebab ia lebih mudah untuk dijaga dan sakitnya pun hanya sekejap jika dibandingkan dengan bersalin czer nie. Tapi, ada juga orang yang tidak mempunyai pilihan pada masa itu melainkan untuk dibedah. Apa-apa pun […]

Kepentingan Berpantang Lepas Bersalin Agar Sentiasa Bertenaga Walaupun Sudah Berumur

Kepentingan Berpantang Lepas Bersalin Agar Sentiasa Bertenaga Walaupun Sudah Berumur

Di masa sekarang zaman teknologi ini, ramai ibu-ibu muda dah tak mengambil berat sangat pasal berpantang lepas bersalin. Mungkin dek kerana berpantang itu proses yang rumit dan susah, ataupun memang keluarga tak menitikberatkan mengenai perkara ini. Tapi, kalau nak tahu, bila kita berpantang inilah yang akan membuatkan badan kita cergas di masa tua nanti. Kebanyakan […]

[Infografik] Tips Melatih Anak Agar Lebih Fokus Untuk Belajar

[Infografik] Tips Melatih Anak Agar Lebih Fokus Untuk Belajar

Anak-anak sekarang ini lebih suka bermain dengan gadget seperti iPad, tablet, dan suka bermain games di komputer. Tidak kurang juga anak kita sekrang lebih tertumpu pada media-media sosial seperti facebook, twitter, dan sebagainya. Kalau dah macam ini, macam mana nak suruh anak kita belajar dan ulangkaji kan? Suruh je belajar, macam-macam alasan mereka bagi sampai […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.