Archives for January 2015

Percutian Pendek yang Best di Mersing

Percutian Pendek yang Best di Mersing

Bila mak ayah memikirkan nak bawa anak bercuti di mana memang susah. Susah nak pilih tempat yang sesuai dan children friendly. Bagi Syu, perkara paling penting yang wajib ada untuk anak adalah swimming pool sebab Zuhayr memang tak suka laut. Tak tahu la kenapa. Semalam Syu baru je balik bercuti dengan keluarga di Mersing. Sangat tak sangka […]

Ubat Batuk Semulajadi Untuk Menghilangkan Kahak

Ubat Batuk Semulajadi Untuk Menghilangkan Kahak

Batuk berkahak nie memang tak selesa. Syu dah dekat 3 minggu batuk tak elok-elok lagi. Tapi, Syu bukannya suka makan ubat doktor nie. Biasanya akan biar je batuk tu elok sendiri. Tapi, dah lama sangat nie. Kena juga cari ubat untuk legakan batuk. Kebetulan, minggu lepas balik rumah mak mentua dan ayah mentua pun batuk. […]

Inverted Nipple Pun Boleh Menyusukan Anak

Inverted Nipple Pun Boleh Menyusukan Anak

Ibu-ibu yang mengandung mesti ada azam nak menyusukan baby sampai umur 2 tahun kan? Memang mulia azam dan cita-cita ibu-ibu, tapi bila terfikirkan pasal inverted nipple (puting payudara tenggelam) mesti jadi takut dan risau kan? Jangan risau, sebenarnya ibu yang ada inverted nipple pun BOLEH menyusukan baby tau.   Apa itu Inverted Nipple?     […]

Rahsia Nak Kuatkan Rambut Yang Gugur Teruk Lepas Bersalin

Rahsia Nak Kuatkan Rambut Yang Gugur Teruk Lepas Bersalin

Rambut gugur lepas bersalin memang lazim dialami selepas beberapa bulan selepas bersalin, tapi ada yang alaminya seawal 3 bulan lepas bersalin. Rambut gugur sangat menakutkan. Mana taknya, sebahagian daripada kepala kita nampak botak. Tak cantik dah kepala kita kan? Jom kita share-share macam mana nak kuatkan rambut lepas bersalin ni. Syu sekarang pun mengalami rambut […]

4 Bulan Sakit Tulang Rusuk Semasa Mengandung Pulih

Sakit tulang rusuk semasa mengandung memang antara perkara yang akan dialami oleh ibu-ibu mengandung. Memang sakit dan tak selesa. Kadang-kadang sampai tak boleh tidur sebab menahan sakit. Kesian tengok siapa yang menghadapinya.   Kisah 4 Bulan Sakit Tulang Rusuk Pulih Syu menghadapi sakit tulang rusuk yang sangat teruk waktu mengandungkan Zuhayr dulu. Masa tu awal […]

Petua Kempiskan Perut Buncit

Petua Kempiskan Perut Buncit

Cuba try pakai baju ketat sikit. Bahagian perut tu nampak macam bentuk tayar tak? Lagi teruk kalau nampak macam bentuk bola. Itu tandanya perut anda buncit. Selesa ke dengan perut buncit tu? Sekarang dah sampai masanya untuk kempiskan perut yang macam bentuk tayar dan bola tu. Sedarlah diri yang kita nie ada masalah perut buncit […]

Ketahui Rahsia Hilangkan Jerawat Dari Muka

Ketahui Rahsia Hilangkan Jerawat Dari Muka

Jerawat boleh dikatakan benda paling hodoh yang ada pada muka kita, terutama perempuan. Betul tak? Orang ada jerawat nie biasanya mesti kurang yakin pada diri sendiri dan mesti malu nak jumpa dengan orang lain. Ye la, ada jerawat muka tak cantik, lelaki tak minat kan? Takpe, Syu nak bagi tips hilangkan jerawat yang hodoh kat muka […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.