Archives for December 2014

Usaha Untuk Membantu Mangsa Banjir

Usaha Untuk Membantu Mangsa Banjir

Sedih Syu rasa bila memikirkan nasib mangsa-mangsa banjir. Pada Syu, inilah banjir terburuk yang pernah berlaku. Tempat yang tak biasa kena banjir pun tahun nie banjir juga. Syu call kawan Syu hari tu, saje je bertanya khabar sebab dia baru je balik dari New Zealand. Tetiba dia cerita yang rumah dia yang atas bukit tu […]

Tips-tips Mengepam Susu Semasa Bekerja

Tips-tips Mengepam Susu Semasa Bekerja

Mengepam susu nie kadang-kadang kita ambil ringan, terutamanya di tempat kerja. Banyak kerja nak buat la, tak de masa nak mengepam la, takde tempat yang sesuai la, macam-macam alasan kita bagi. Tapi, ingatlah baby kita di rumah tu memang perlukan susu badan. Sanggup ke nak bagi susu formula kepada baby kita yang masih kecil tu? […]

Macam Mana Anak Kita Tahu Yang Kita Sayang Dia?

Macam Mana Anak Kita Tahu Yang Kita Sayang Dia?

 Dua buku yang Syu suka baca untuk memahami anak-anak Syu. Sampai sekarang pun Syu masih baca lagi buku nie… Semua ibu bapa mesti sayang kan anak kan? Siapa yang tak sayang anak betul tak? Tapi, kadang-kadang anak-anak kita nie tak merasa yang kita nie sayang diorang sangat-sangat. Ini sebab kita tak guna bahasa cinta anak […]

First Time Join Segmen

First Time Join Segmen

    Kalau nak join segmen Aina Rahim, klik banner ye!

Kisah Driving Jauh Seorang Diri Dengan 3 Anak Kecil

Sejak Syifa’ baby sampai la sekarang dah ada Basyiirah, Syu dah biasa driving jauh seorang diri. Kalau nak balik rumah mak di bangi atau rumah mak mentua di Gombak, Syu akan drive sorang-sorang kalau suami tak dapat balik sekali dek shift kerja yang tak menentu. Syu biasa travel jauh. Biasanya dari Muar balik Bangi/Gombak. dalam […]

5 Tips Atasi Rasa Takut Apabila Mencuba Benda Baru

5 Tips Atasi Rasa Takut Apabila Mencuba Benda Baru

Semalam Syu pergi ke Klinik Kesihatan Pasir Gudang dengan Zarith sebab nak edarkan flyers pasal Set Menyusu Shaklee. Memang berkobar-kobar nak share dengan orang. Ye la, kalau ada benda yang boleh menolong orang lain kan baik kita kongsikan, betul tak? Memang semangat nak bagi flyers kat orang ramai. Dalam minda dah imagine yang orang gembira […]

Blog untuk Memberi Manfaat Kepada Orang

Blog untuk Memberi Manfaat Kepada Orang

Syu baru je berblog. Mula-mula, blog pertama lebih tertumpu kepada perkongsian mengenai produk yang Syu guna dan juga jual. Banyak mengenai tips-tips yang berkaitan dengan kesihatan dan kecantikan. Kiranya, blog preetylittleprincess.blogspot.com adalah lebih kepada blog untuk menjual.     Tapi, sekarang Syu buat blog ini untuk menulis lebih banyak mengenai tip-tips berkaitan dengan parenting dan […]

All contents are owned by ummuzuhayr.com. Disclaimer: Segala kandungan di dalam blog ummuzuhayr.com adalah perkongsian semata-mata. Ummuzuhayr.com tidak bertanggungjawab di atas segala penyalahgunaan yang berkaitan dengan penulisan di dalamnya.